100 Gram Goudbaar Kopen

Waarom kiezen voor 100 gram goudbaar kopen?
Het 100 gram goudbaar kopen is iets dat lang niet altijd even gemakkelijk is. Allereerst moet je er behoorlijk wat geld voor achter de hand hebben, zo rond de 3000 euro. Maar dat is niet alles. Want je moet ook weten waarom je het geld wilt uitgeven en bovenal: wat de voordelen zijn van het maken van deze investering. En in veel gevallen is het niet eenvoudig om een tiende kilo goud te kunnen verklaren als investering. Daarom besteden we kort aandacht aan de vraag waarom je zou moeten kiezen voor een investering van dit gewicht. Waarom 100 gram goudbaar kopen?
Allereerst: het scheelt je nogal in de aanschaf. De goudkoers is gebaseerd op de prijs per ounce. Nu weet je misschien dat een ounce een bepaald gewicht vertegenwoordigd, maar misschien niet hoeveel. Nou, dat is eenvoudig: een ounce goud is ongeveer 31 gram, een 3e van de 100 gram zwaar wegende goudbaar die je wilt gaan kopen of misschien wilt gaan aanschaffen. Het is handig rekenen op het moment dat je weet dat die betreffende goudbaar ongeveer dat gewicht is en ongeveer zo zwaar. En het is eenvoudig om zo’n bestelling te maken. 100 gram goudbaar kopen kan bij wijze van spreken een kind nog doen.

Wat zijn de voordelen?

Maar voor je een 100 gram goudbaar kopen daadwerkelijk gaat doen, vinden we dat je eerst zicht moet hebben op de voordelen. Dat zijn er nogal wat, maar misschien zijn die niet direct duidelijk voor je. Daarom gaan we kort in op de voordelen die er zijn en op alles dat komt kijken bij het aanschaffen of bestellen van een goudbaar met een dergelijk gewicht. Het belangrijkste voordeel: het is nog redelijk betaalbaar. Zoals je misschien al weet, is goud een kostbaar en duur product. En daarom soms lastig te kopen tegen een schappelijke prijs. 100 gram goudbaar kopen is niet per definitie duur. De prijs wordt gedrukt op het moment dat je een kleiner gewicht neemt.
Zo simpel is het en dat is direct het belangrijkste voordeel. De relatief lage prijs die je moet betalen voor het in je bezit krijgen van 100 gram goudbaar kopen, kan ertoe leiden dat er opeens sprake is van een veel interessantere belegging dan je vooraf voor mogelijk had gehouden. En dat is iets dat telt in de wereld van het snelle en het langzame geld. Niet alleen daarom hebben veel mensen behoefte aan wat meer duidelijkheid over het kopen van goud en het kiezen voor 100 gram goudbaar kopen.

Waar vind je dit type goudbaar?

Dit type kun je op de vreemdste plekken tegen komen. Zo tref je wel eens goudbaren van 100 gram bij de beter gesorteerde pandjesbaas of goudhandel. Maar in de meeste gevallen zul je toch het internet op moeten en goed moeten zoeken naar de mogelijkheid om een gewicht van deze orde van grootte af te kunnen nemen. Heb je uiteindelijk toch de juiste gewichten weten te vinden? Dan is het tijd om de bestelling af te ronden en het geld te investeren in een goudbaar die niet half zo zwaar is als de goudbaar van 250 gram. 100 gram goudbaar kopen kan voordelig en snel worden gedaan.
Zoek dus eerst goed. Dit is een tip die je altijd kunt volgen, ook als je iets anders gaat doen dan 100 gram goudbaar kopen En voeg de goudbaar op dat moment zo snel als kan toe aan je eigen portfolio. Er is op dat moment nog wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden, maar door de bank genomen is het een veilige en relatief betaalbare investering. Waar je bij 100 gram goudbaar kopen ook op moet letten, lees je in de volgende alinea. We willen je hier in ieder geval nog meegeven om dat je rekening dient te houden met de verschillende verdienmodellen van de verkopende partij. Die wil natuurlijk zo veel mogelijk geld trekken uit jouw aankoop en daar moet je op beducht zijn.

Waarmee kun je deze investering vergelijken?

De investering in een goudbaar van 100 gram kun je niet overal mee vergelijken. Het belangrijkste vergelijkingsmateriaal zit misschien in de vergelijking met een aankoop van een lange termijn obligatie. 100 gram goudbaar kopen als investering. Je verwacht een bepaald rendement en daarvoor houd je de aankoop een wat langere tijd in portefeuille. Omdat je een bedrag van rond de €3000 moet gaan uitgeven, is het raadzaam om alleen geld te gebruiken dat je absoluut en zonder problemen kunt missen. Doe je dit niet, dan loop je het risico het geld kwijt te raken en dat kan niet de bedoeling zijn. Voorzichtigheid is dus geboden, bij 100 gram goudbaar kopen.
Je kunt de investering in een goudbaar van 100 gram overigens ook vergelijken met een investering in een aandeel of een andersoortige belegging. Omdat de waarde van 100 gram goudbaar kopen gebaseerd is op de dagwaarde van een ounce goud, kan de waarde fluctueren. Hier geldt natuurlijk allereerst de waarschuwing dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie bieden voor de toekomst. Het speciale aan 100 gram goudbaar kopen is dus het risico. Je loopt het risico dat het goud dat je hebt aangeschaft minder waard wordt. Vervelend, maar geen ramp. Het vraagt alleen wat meer geduld en dat zul je op moeten brengen op het moment dat je de investering en de lange termijn aangaat.

Waar moet je verder nog op letten?

Waar ga je het goud neerleggen? En bovenal: waar ga je het goud opslaan? Zoals je weet, is goud één van de meest kostbare metalen ter wereld. 100 gram goudbaar kopen is zo maar iets. Daardoor is het voor veel dieven en inbrekers natuurlijk zeer interessante roofwaar en goed te verkopen op de illegale markt. Je zult dus twee dingen moeten regelen voordat je gaat investeren in een goudbaar van 100 gram. Dat zijn de opslag en de verzekering. 100 gram goudbaar kopen zonder verzekering is een soort van zelfmoord. Om met het eerste te beginnen:je hebt hier twee opties. Je kunt er voor kiezen om het goud thuis op te slaan in een kluis die niet eenvoudig te breken is.
Het grote voordeel is dat je het goud dan snel tot je beschikking hebt op het moment dat je het wilt verkopen. Het grote nadeel is dat je de inboedelverzekering die bij je huis hoort, zult moeten opwaarderen om ook het bedrag te dekken dat je door 100 gram goudbaar te kopen, hebt toegevoegd aan de inventaris van je huis. Je kunt de goudbaar ook naar de bank brengen en daar in de kluis stallen. Het grote nadeel hiervan is weer dat je een beheersvergoeding moet betalen. 100 gram goudbaar kopen is voor iedereen een goede mogelijkheid om zijn of haar portfolio uit te breiden!