250 Gram Goudbaar Kopen

250 gram goudbaar kopen is…ongeveer 8 ounce
Misschien een rare vergelijking. Zeker als je de goudmarkt en de aan- en verkoopprocessen van goud niet zo goed kent, weet je misschien niet precies wat dit te betekenen heeft. Daarom zullen we het even kort maar krachtig uitleggen. 250 gram is ongeveer 8 ounce goud. 1 ounce goud is de handelseenheid die wordt gebruikt om de internationele markt voor dit product. Met andere woorden: wil je ongeveer weten wat een investering in een goudbaar met dit gewicht gaat kosten, dan moet je de prijs die in de krant wordt weergegeven, met 8 vermenigvuldigen.
Ook moet je die prijs even terugrekenen naar euro’s, omdat deze doorgaans wordt weergegeven in dollars. Maar 250 gram goudbaar kopen is dus een gewicht dat zich goed leent voor het terugrekenen naar een prijs in euro’s en totalen per gram. Op de huidige markt betaal je voor een dergelijke investering vaak een euro of 7000, kan iets meer zijn maar ook iets minder. Dat hangt af van de handel die er internationaal plaats vindt in deze goudbaren. De vraag die hierop automatisch volgt: wat is de waarde van een dergelijke goudbaar? En hoe kun je 250 gram goudbaar kopen?

Instapmodelletje of volwaardige investering?

En bij waarde hebben we het hier niet over de waarde die je aftikt in euro’s (of dollars als je ook je valutarisico wilt spreiden). Nee, we hebben het over de waarde van 250 gram goudbaar kopen als investering voor de lange termijn. Is het een instapmodelletje of is het een volwaardige investering? Je hebt er een leuke tweedehands auto voor, maar dat is natuurlijk een vergelijking van niets. Nee, het gaat erom wat het daadwerkelijk waard is en hoe dat kan bijdragen aan bijvoorbeeld portfoliobeheer of wat hier mee te maken heeft. Kortom, kun je 250 gram goudbaar kopen als investering?
We kunnen hier kort over zijn: kun je een 250 gram goudbaar kopen, dan is dat gewoon en absoluut een volwaardige investering. Een investering die je moet terugverdienen doordat de goudbaar op de lange termijn meer geld waard wordt. Maar een procentje winst op de waarde van de grammen goud is hetzelfde effect als een toegenomen winst die te koppelen is aan een aandeel of wat daar ook maar bij hoort. Een echte investering dus en eentje die je kunt terugverdienen door stijgende prijzen en alles dat daarbij hoort. 250 gram goudbaar kopen doe je als flink wat geld tot je beschikking hebt.

Waar koop je zoiets?

Even een voorbeeld. Je hebt zo’n 7000 euro over en hebt besloten om dat geld te investeren. Je bent er ook al uit: dat geld ga je investeren in een goudbaar, door een 250 gram goudbaar kopen te overwegen, zodat je echt goud tot je beschikking hebt en dat kunt gebruiken om een bijvoorbeeld je beleggingsportefeuille verder op orde te brengen. Op die manier weet je zeker dat je altijd aan het juiste adres bent wanneer het aankomt op het in kaart brengen van de kosten. Jij doet het namelijk zelf, het beheer van je portfolio en besluit zelf dat het een goed idee is om 250 gram goudbaar kopen te overwegen.
Blijft alleen de vraag over: maar waar dan? Waar kun je een 250 gram goudbaar kopen? Begin eens te zoeken op internet, zouden we zeggen. De Nederlandse banken zijn jaren geleden gestopt met het fysiek verkopen van goud, omdat ze merkten dat er meer markt lag bij het aan en verkopen van aandelen. Nu mensen toch wat meer spreiding zoeken door de economische crisis, is er een groot aantal online aanbieders in beeld gekomen die verschillende soorten en zwaarten goudbaren aanbieden aan gebruikers. En dat betekent voor veel mensen de prettige situatie dat ze een hoop geld kunnen investeren. Een 250 gram goudbaar kopen is vrijwel altijd een veilige investering.

Waarom zou je dat doen?

Ok. Een pittige vraag. Maar één die een antwoord verdient. Want de reden waarom je zo’n 7000 euro in goudbaren wilt investeren, is natuurlijk extreem belangrijk. Je mag niet zo maar een dergelijk bedrag investeren, zonder dat je goed hebt nagedacht over de consequenties hiervan voor je portfolio, voor je cash positie en voor al het andere dat hiermee te maken heeft. En weet je al waar je de 250 gram goudbaar kopen wil, op gaat slaan en hoe je het gaat verzekeren? Veel vragen, die het misschien niet zo aantrekkelijk maken om direct het goud te kopen. Daarom proberen wij in beeld te brengen waarom de investering toch interessant kan zijn. En waarom 250 gram goudbaar kopen voor veel mensen een goed idee kan zijn.
Allereerst is daar de reden dat het goud gewoon meer waard kan worden. Goud is nu relatief duur, maar de verwachting is dat er nog wel wat rek in de koers zit. Daarnaast is het gemiddelde rendement van 250 gram goudbaar kopen, in de vorm van een goudbaar gewoon goed. Langjarige gemiddelden zijn altijd in het voordeel van de koper en daarna verkopen en tweehonderdvijftig gram is ook nog gewoon te behappen. Dat is de reden dat wij toch aanraden om eens na te denken over het aanschaffen van een dergelijk gewicht aan goudbaren. 250 gram goudbaar kopen is behapbaar en attractief voor iedereen die hier interesse in heeft.

Tot slot

Last but not least: de slot alinea. Want wat betekent dat nou, als de banken geen geld meer beschikbaar hebben meer hebben voor het 250 gram goudbaar kopen en dat aan de markt overlaten? Daar moet toch een reden voor zijn? Jazeker, die reden was er en die was overduidelijk. Het was voor de banken veel lucratiever om in te zetten op de handel in aandelen. Aandelen waar eenvoudig geld aan verdiend kon worden omdat de vergoedingen die werden gevraagd zo extreem hoog lagen. Dat is nu langzaam aan het veranderen. 250 gram goudbaar kopen begint langzaam weer hip te worden.
De markt voor aandelen is niet half zo aantrekkelijk meer als die een dikke twee jaar geleden was. Dat betekent dat mensen nu steeds vaker op zoek gaan naar andere alternatieven. Alternatieven die ook wel de moeite zijn, zoals tot 250 gram goudbaar kopen, krijgen terecht steeds meer aandacht. De markt speelt daarop in door een steeds groter wordend aantal verkopende partijen dat de moeite neemt om zich op die manier groot te houden. De interesse is dus zeker aanwezig. Ben jij klaar om 250 gram goudbaar te kopen?