500 Gram Goudbaar Kopen

Wat een raar gewicht?
Goudbaren zijn er in verschillende soorten en maten, ook nog eens afhankelijk van welk weegsysteem je hanteert. Woon je in het Verenigd Koninkrijk, dan werk je waarschijnlijk met pounds en ounces, terwijl je in Nederland natuurlijk gewoon voor de grammen en de kilo’s gaat. Het kan dus zo maar zijn dat je bij een internationale webshop een 500 gram goudbaar wilt gaan kopen, maar van een koude kermis thuis komt. Want wat blijkt: de 500 gram goudbaar is alleen te verkrijgen in andere denominaties. Niet getreurd, er zijn op internet genoeg omrekentools te vinden.
Waarom kiezen wij dan toch voor een pagina over het kopen van een 500 gram goudbaar? Dat zullen we je haarfijn uitleggen. Wij vinden het eenvoudig om te rekenen in grammen, zeker bij een duur product als goud. Goudbaren zijn gewoon hartstikke duur en daarbij wil je tot op de gram nauwkeurig weten wat het je heeft gekost. Sterker nog, je wilt tot op de milligram nauwkeurig weten wat je in huis hebt. Wij rekenen in grammen omdat je daarmee voor jezelf inzichtelijk kunt maken wat het kost en oplevert. En 500 gram goudbaar is daarbij een mooie investering als je voor het eerst goud wilt gaan kopen.

Waarom kiezen voor 500 gram goudbaar kopen of aanschaffen?

Op de pagina over het aanschaffen van een goudbaar van 1 kilo lees je precies waarom je zo veel geld moet uitgeven aan een dergelijk groot gewicht. Bij het kiezen voor een iets kleiner gewicht, weet je ook precies wat het je op gaat leveren op het moment dat je 500 gram goudbaar koopt en tot je beschikking hebt en daarbij de terugrekening naar een aantal grammen gaat maken. Klinkt ingewikkeld. Maar waar het op neer komt is dat vijfhonderd gram als investering nog te overzien is. Het bedrag zal zo rond de € 14.000 liggen. Nog steeds een hoop geld.
Maar voor veel mensen is het een stuk beter bereikbaar dan de prijs die je voor een kilo gaat betalen. Een goudbaar met een dergelijk gewicht is natuurlijk net zo waardevast, maar zoals je in het volgende hoofdstuk gaat lezen komen daar weer allerlei andere interessante dingen bij kijken. 500 gram is een mooie gulden middenweg, een opstap naar het grotere werk zonder dat je daarbij het kleinere werk tekort doet en eigenlijk buitenspel zet. Wat je moet doen op het moment dat je het geld tot je beschikking hebt, lees je nu.

Ik heb het in huis, en nu?

We willen niet zeggen dat je direct naar de winkel moet sprinten om het een en ander te kopen. Integendeel. Op het moment dat jij het plan hebt opgevat om 500 gram goudbaar te gaan kopen, moet je eerst goed bedenken waar je het op gaat slaan en hoe je het gaat regelen met de verzekering. Het laatste dat je natuurlijk wilt op het moment dat je 500 gram goudbaar koopt en puur goud in huis hebt, is dat beschikbaar stellen aan een Oost-Europese inbrekersbende die graag zijn winst bij jou vandaan trekt. Sluit dat dus kort met de verzekering en met een kluis.
Daarna moet je er gewoon afblijven. Op het moment dat je 500 gram goudbaar kopen kunt, heb je waarschijnlijk een zeer behoorlijk inkomen en in ieder geval geld genoeg om rond te komen. Dat betekent dat je ook toegang hebt tot behoorlijk wat cash en behoorlijk wat andere dingen. Zorg er voor dat de goudbaar van een halve kilo waar je de beschikking over hebt gekregen wordt opgenomen in je kluis bij de bank of gewoon lekker in huis. Zorg in ieder dat de grammetjes niet in het zicht liggen en puur voor de zekerheid achter slot en grendel liggen. 500 gram goudbaar kopen en het daarna kwijt raken is niet de bedoeling!

Wanneer verkopen?

Bij het samenstellen van deze website en de informatie die hierbij hoort, hebben we vooral gedacht aan het hameren op een aantal basiswaarden. Die basiswaarden zijn van elementair belang op het moment dat je goud gaat kopen. 500 gram goudbaar kopen en in je bezit krijgen is wat er dan eigenlijk gebeurt. Het begint namelijk allemaal met administratie. Wat was de prijs per gram toen je het goud kocht. Wat was de aankoopdatum? Wanneer kreeg je het goud in je bezit? Wat waren extra kosten die toegerekend kunnen worden aan het kopen van het goud? Kortom, wat kostte het allemaal op het moment dat je die 500 gram goudbaar kopen ging?
Heb je dat goed in beeld, dan mag je gaan denken aan het verkopen. Maar niet voordat je een krant hebt gekocht en even snel hebt gekeken naar de goudkoers die er op dat moment geldig is. Want dat bepaalt in zeer grote mate hoeveel geld je zult ontvangen op het moment dat je de 500 gram goudbaar verkopen kunt aan een particuliere partij of een handelaar. Weet je niet hoeveel de grammen waard zijn? En wil de andere partij toch 500 gram goudbaar kopen? Verkoop dan nooit, want voor hetzelfde geld wordt je enorm genept en ga je keihard de boot in.

Waar moet ik op letten?

Even een resumé. Je moet op heel veel letten, maar de nuances verschillen nogal op het moment dat je gaat verkopen of kopen. Een aantal dingen moet je sowieso meenemen en rekening mee houden. Dat zijn de veiligheid en de verzekering. Zorg er voor dat die in orde zijn. Heb je dat voor elkaar? Dan kan de volgende stap volgen. Namelijk: wil je 500 gram goudbaar kopen en zo ja, tegen welke prijs? Die prijs is natuurlijk voor een deel gebaseerd op de goudkoers, maar voor een nog groter deel op wat jij kan missen. Kan je veel geld missen? Dan moet je op je hoede zijn, op het moment dat je 500 gram goudbaar kopen wil.
Hoe meer je te besteden hebt, hoe slechter je het risico afweeg op het moment dat je een 500 gram goudbaar kopen wil. En dat kan nogal eens vervelende gevolgen hebben. Zoals je inmiddels weet, is goud niet goedkoop. En ook niet zo waardevast als het soms lijkt. Een dagje er naast zitten omdat je druk was met geldzaken, kan op een gewicht als 500 gram goudbaar kopen al behoorlijk schelen. Dan praat je echt over honderden euro’s, die je eigenlijk door het toilet spoelt. Zorg er daarom voor dat het geld dat je tot je beschikking hebt, altijd in verhouding staat tot wat je wilt uitgeven. Denk daarover na bij het kopen van goudbaren.