Kilo Goudbaar Kopen

Kiloknaller in goud – waar je bij een kilo goudbaar kopen aan moet denken
Een kilo. Is dat niet ongelooflijk veel? Dat is de vraag die we doorgaans krijgen wanneer we mensen deze hoeveelheid voorleggen op het moment dat ze willen gaan investeren in goud. Een goudbaar van een kilo is, we zeggen het ook maar alvast, niets iets dat je zo maar in één kunt kopen. Het is voor de bemiddelde mensen die graag wat extra geld tot hun beschikking hebben op het moment dat ze stoppen met werken of de kilo goudbaar kopen niet meer nodig hebben om bepaalde andere beleggingen af te dekken.
Een kiloknaller in goudbaren zul je daarom niet snel vinden. Voor de kilo goudbaar kopen betaal je immers toch al snel zo’n €28.000. Niet misselijk, voor iets dat je niet kunt eten en toch vooral als lange termijn investering in moet zetten. De aanwezigheid van een dergelijk groot bedrag in een kluis kan voor veel mensen al betekenen dat ze zich erg unheimisch gaan voelen en niet prettig bij het openen ervan. Goudbaren zijn wat dat betreft hun relatief kleine gewicht letterlijk en figuurlijk in goud waard. Op deze pagina lees je precies wat je moet doen als je zo’n kilo goudbaar kopen uit wilt voeren. Wij vertellen je in detail alle mogelijkheden en onmogelijkheden. Veel plezier!

Waar koop je zoiets?

Nederlanders houden van kopen. Van consumeren. Van geld uitgeven. Van winkelen. Dat kan ook met het aanschaffen van een goudbaar van 1 kilo. Bij het kilo goudbaar kopen. Alleen moet je er dan wel rekening mee houden dat je behoorlijk wat extra krediet tot je beschikking moet hebben. Krediet dat je nodig kunt hebben om snel en eenvoudig de aanschaf te maken die kilo goudbaar kopen en toe te voegen aan je portfolio en dus aan je kluis (behalve als je een afgeleid product koopt, maar dat is meestal gebaseerd op de goudkoers en niet zo zeer op het fysieke product).
Waar kun je zoiets vinden? Je kunt je voorstellen dat je niet zo maar Hoog Catharijne in kunt lopen om de kilo goudbaar te kopen en aan te schaffen. Nee, je moet echt even op zoek naar een specifieke winkel of webshop. Want steeds vaker kun je dergelijke producten met name via internet kopen of in ieder geval op het juiste spoor komen via internet. Een simpele zoekopdracht levert als het goed is het resultaat op dat je beschikking hebt over een bepaalde mogelijkheid om het goud daadwerkelijk te kopen. Doe dan maar gelijk een hele kilo goudbaar kopen!

Wat is de meerwaarde van een dergelijk gewicht?

Wanneer vraagt naar de meerwaarde van het gewicht van 1 kilo, dan moeten we je het antwoord even schuldig blijven. De meerwaarde is namelijk niet direct duidelijk, behalve wanneer het aankomt op het berekenen van de prijzen en het weergeven van de kosten. Een kilo goudbaar kopen, is namelijk relatief eenvoudig terug te rekenen naar een prijs per gram. Omdat de goudkoers 31 gram is, kun je de goudkoers ongeveer keer 33 doen en je weet wat je zult gaan betalen voor een kilo goudbaar kopen.
Dat klinkt allemaal bijzonder ingewikkeld, maar dat is het in feite totaal niet. Je krijgt gewoon een handige rekenmethode die je kunt gebruiken om snel en eenvoudig het geld dat je tot je beschikking hebt om een investering en een lange termijn belegging mee te maken, terug te rekenen naar een prijs per kilo. Een kilo goudbaar kopen kost je behoorlijk wat inspanning. Op die manier is het mogelijk om binnen afzienbare tijd de beslissing te maken en te bepalen of het bedrag dat je in gedachten had, het ook daadwerkelijk helemaal meer dan waard is. Een kilo goudbaar kopen is niet eenvoudig, wel leuk.

Wanneer is de prijs gunstig?

Gunstig is hier een heel lastige vraag. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst en dat geldt voor zowel de goudkoers als voor de prijs van een goudbaar van 1 kilo en het kilo goudbaar kopen. Laten we voorop stellen dat de prijs van goud gunstig is op het moment dat het bedrag dat jij in gedachten had voor een investering, ongeveer overeenkomt met het bedrag dat je wilt gaan uitgeven via de verschillende kanalen die je tot je beschikking hebt. Investeren is noodzakelijk als je het geld waar je een leven voor hebt gewerkt wilt laten groeien. En wanneer het moment daar is voor het kilo goudbaar kopen, heb je zelf in de hand.
Toch is dit voor kilo goudbaar kopen een wat summiere uitleg. Er komt namelijk waarschijnlijk wel iets meer bij kijken dan simpelweg even doorrekenen en toerekenen. Als alles zo eenvoudig was; nee zo werkt het niet. Kijk met name goed naar de koers van het goud op de internationale markt voor edelmetalen. Bij de meeste websites die informatie over koersen en beleggingen geven, vind je ook een eenvoudig en kort overzicht van de prijzen die momenteel horen bij het goud. Een kilo goudbar kopen kost je behoorlijk wat tijd. Lees ze aandachtig door en laat ze een rol spelen bij wat je wilt doen!

Tot slot

Ons laatste advies: neem de tijd. Een kilo goudbaar kopen doe je niet iedere dag en het laatste dat je wilt is dat je duizenden euro’s te veel betaalt. Ga dus zowel op je gevoel af als op het advies van goed geïnformeerde partijen. En oh ja, denk na over de vraag waar je de goudbaar wilt gaan bewaren. Het spreekt redelijk voor zich dat je een kilo goudbaar kopen niet in een sok verstopt en onder je bed legt. Je hebt een goed beveiligde kluis nodig en een extra verzekering.
Dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je jezelf de lol moet ontzeggen van het maken van een mooie investering. Integendeel; dit is je kans om een kilo goudbaar kopen in de praktijk te brengen. Heb jij een dergelijk vermogen vrij beschikbaar, dan moet je vooral niet bang worden van andere partijen die het je afraden. Je moet je geld laten groeien, laten zien dat je weet hoe er mee om te gaan en bovenal: risico’s spreiden. Want weet één ding zeker: goud dat je één maal in je bezit hebt, blijft de rest van je leven tot je beschikking bij het kilo goudbaar kopen. Althans, tot het moment daar is dat jij er weer een mooie prijs voor kunt krijgen.