Waarom Goudbaar Kopen

De hamvraag van deze website – waarom een goudbaar kopen?
We moeten hem stellen. Waarom een goudbaar kopen? Waarom zou je een groot bedrag investeren in iets dat een bepaalde waarde heeft die van de ene op de andere dag 5% in waarde gedaald kan zijn of 5% in waarde gestegen? En hoewel het antwoord al ligt besloten in de vraag die we net hebben gesteld, willen we toch alles dat te maken heeft met het kopen van een goudbaar hier kort aan je voorleggen. Zodat je precies weet waar je aan toe bent en daarbij een beeld kunt creëren van alle mogelijkheden die er zijn om te kopen.
Want dat is natuurlijk de kernvraag van deze website, de vraag die alle andere vragen doet verbleken. De vraag waarom goudbaar kopen, is iets dat voor veel mensen niet in een oogopslag en in 1 simpele blik op de klok duidelijk is. Daarmee zeggen we niets te veel en ook niets te weinig; mensen hebben soms een beperkte horizon als het gaat om de acceptatie van nieuwe producten of nieuwe diensten. En in de meeste gevallen is het kopen van een goudbaar voor veel mensen iets dat ze niet dagelijks doen en ook iets waar ze even goed over na moeten denken voordat ze het doen. Reden dus om de ‘waarom goudbaar kopen’ vraag te stellen en hieronder te beginnen met het antwoord daarop.

Waarom een goudbaar kopen?

Goud is kostbaar. En goud is waardevast en waardevol. Dat zijn de twee grondslagen van het maken van een investering door het kopen van een goudbaar. De waarom vraag die hierbij hoort, is dus met name: waarom past goud op dit moment goed in mijn portefeuille van investeringen en andere bedragen en waarom behoort goud op dit moment absoluut tot de mogelijke investeringen die ik graag zou willen maken. Kun je die vraag beantwoorden, dan je ben al een goed eind op weg en zou het ons niets verbazen als je binnenkort er met een goudbaar vandoor gaat. Dat is een veel duidelijker waarom goudbaar kopen.

Figuurlijk dan, want je moet natuurlijk wel eerst een goudbaar kopen voordat je in staat bent om hem mee te nemen. En zelfs dan zou je eerst een kluis thuis moeten installeren om de aangeschafte waardevolle en waardevaste investering in op te bergen. Je kunt overigens ook kiezen voor een kluis in de bank of in een andere instelling, maar dat terzijde. De waarom goudbaar kopen vraag is dus heel eenvoudig: sluit goud op dit moment goed aan op de rest van mijn portfolio en zo ja, kunnen we daarmee uit de voeten? Is waarom goudbaar kopen vraag positief beantwoord? Lees dan verder!

De voordelen van de investering

We zien het dus met name als een investering. Het kopen van een goudbaar kan je een hoop voordeel opleveren, op zowel de korte termijn als de lange termijn. De voordelen en het waarom goudbaar kopen, zijn evident en staan hieronder kort beschreven.
• Je kunt eenvoudig en snel geld verdienen door een waardestijging van het goud. Met name de laatste jaren is het goud sterk in waarde gestegen;
• Een goudbaar kopen betekent dat je een deel van het financiële risico dat er momenteel kleeft aan investeringen, afkoopt. Je hebt een fysiek product in handen dat altijd zijn waarde behoudt;
• Het is een tastbaar product, je ziet wat het waard is en het wordt ook als zeer waardevol ervaren.
Dat waren in het kort de grote voordelen van het waarom goudbaar kopen en het aanschaffen van goud. Als jij dus voor jezelf de ‘waarom goudbaar kopen’ vraag positief weet te beantwoorden en daarbij goed en duidelijk rekening weet te houden met alles dat hiermee te maken te heeft, staat niets je een strobreed in de weg om daadwerkelijk de stap te maken en de aanschaf af te ronden. Maar voor je daar aan begint, moet je wel eerst even deze vraag stellen: wat voor risico’s loop ik en hoe kan ik die risico’s beperken? Is de ‘waarom goudbaar kopen’ vraag niet veel te omzichtig geformuleerd?

De risico’s

De risico’s die je loopt bij het waarom goudbaar kopen, zijn te overzien. Grofweg verdelen we ze onder in een risico van de waardestijging en een risico van het verlies van het fysieke product. Waarom we voor deze tweedeling kiezen? Omdat we op die manier duidelijk en eenvoudig onderscheid kunnen aanbrengen in de typen risico’s die te zijn associëren met het kopen van een goudbaar. Het eerste risico is ook direct het grootste. Stel: je koopt twee ounce goud, zo’n 62 gram. Dat goud is een hoop geld waard, want de goudprijs ligt nu zo rond de 1400 dollar per ounce. Waarom een goudbaar kopen? Omdat de prijs kan stijgen.
Wat gebeurt er dan op het moment dat je de goudbaar in huis hebt, maar de waarde enorm zakt? Dan zul je moeten wachten. Waarom? Omdat je anders met verlies de verschillende goudbaren moet verkopen. Je kunt ervan uitgaan dat het goud op een bepaald moment de waarde aanneemt waarvoor jij hebt gekocht, maar als je pech hebt kan dit een aantal jaren duren. Waarom goudbaar kopen is dus een kweste van timing: is dit het moment. Dat is overigens niet anders dan wanneer je een investering doet in de vorm van een belegging in aandelen. Het andere risico is eenvoudiger: zorgen dat je na het kopen van een goudbaar de boel goed opslaat en zorgt dat het veilig achter slot en grendel komt te liggen. Waarom een goudbaar kopen en goed opslaan is dus de logische vervolgstap.

Dan nog even dit…!

Waarom nog een extra alinea, horen we je vragen. Nou, hierom. We hebben net uit de doeken gedaan waar je allemaal rekening mee moet houden op het moment dat je een goudbaar wilt gaan kopen en geld wilt investeren in goud in het algemeen. Eerst de vraag ‘waarom goudbaar kopen’ voor jezelf positief beantwoorden. Je moet de voordelen op een rijtje hebben, antwoord klaar hebben op de vraag waarom goud voor jou op dit moment de beste oplossing is en een afweging en inzicht hebben in de risico’s van je investering. Dat is allemaal waar en even belangrijk op het moment dat je een goudbaar wilt gaan kopen en het waarom goudbaar kopen als vraag.
Maar er is meer. Want het kopen van een goudbaar is ook vooral een kwestie van gevoel, van feeling met zowel de markt als de uiteindelijke spelers op die markt. Dat betekent dat je bij het aanschaffen van een dergelijk product, bij het kopen hiervan, vooral een goed gevoel moet hebben. De waaromg goudbaar kopen vraag is hier kort op terug te voeren. Sommige mensen hebben dat door alles te weten te komen over het product en over de bijbehorende andere dingen. Dan weet je precies wat je moet doen en of het waarom goudbaar kopen van een goudbaar voor jou op dat moment het juiste is!